FlyPedals – første kig.

8. oktober 2014

WP_20141007_17_10_28_Pro

Så kom de endelig. Og så endda på min fødselsdag. Endnu et Kickstarter projekt jeg har støttet der kom i mål. Tilfældighed? I think not. 😀

Klikpedaler har mange fordele – men når man bare lige er henne for at hente morgenbrød er coolness ikke en af dem.  Hvad kan man gøre i stedet? Voila – FlyPedals… Et pedalsæt til almindeligt fodtøj der kan nemt kan klikkes på dine eksisterende klikpedaler. Du skruer simpelthen bare et sæt klamper på FlyPedals og så er de klar når du lige skal et smut på cyklen i almindelige fodtøj.

WP_20141007_17_12_37_Pro

Første indtryk er… “Hold op de er store”. Til gengæld giver de en stor god trædeflade – og er faktisk ikke større end 90 x 90 x 11 mm. Og så vejer de sølle cirka 194 gram.

Lad os få nogle klamper monteret…

HVAD!?! Først tror jeg, at det er mig der gør noget galt. Men det viser sig, at der nærmest ikke er noget gevind i flere af skruehullerne. Og så er sgu’ svært at skrue en klampe fast!

WP_20141007_21_49_16_Pro WP_20141007_21_48_47_Pro WP_20141007_21_48_23_Pro WP_20141007_21_47_44_Pro

Som det ses på billederne, så kan jeg lige nu ikke komme videre med Fly Pedals. Til gengæld får jeg så testet deres service. Er jeg heldig, så får jeg samme fantastiske service som jeg oplevede med The Orp. Er jeg uheldig, så har jeg spildt $42 på et par ubrugelige alumiumspedaler. Vi må se hvad der sker… I’ll be back!


UPDATE, 12. november 2014:

Jeg kontaktede FlyPedals per e-mail den 16. oktober omkring udfordringen med de manglende gevind i pedalerne. De svarede hurtigt tilbage den 17. oktober, at de naturligvis beklagede og ville sende et nyt pedalsæt med det samme (“immediately”!).

Det er i dag den 12. november og jeg har desværre ikke modtaget nogen pakke endnu – ej heller besked om, at noget skulle være afsendt. Når der er gået en måned, så vil jeg forsøge at kontakte dem igen. 🙁

UPDATE, 13. november 2014:

Uhhh… SÅ er der nyt fra FlyPedals! Endelig har de fået en pakke afsted til mig. Så forhåbentlig går der ikke lang tid før jeg kan få lov til at teste et sæt fungerende pedaler.

UPDATE, 13. august 2015:

Nå. Så er det vist på tide med en lille update på hvad der egentlig skete med de pedaler der! 🙂

Well… Kort tid efter seneste update (ja, for 8 (otte!!!) måneder siden) modtog jeg et nyt sæt FlyPedals uden brok eller beregning. Servicen kan der ikke sætte en finger på! Men desværre må jeg her 8 måneder senere konstatere, at det kan tælles på én hånd hvor mange gange jeg har benyttet mig af mine FlyPedals. Og hvordan kan det så være? To ting… For det første er det simpelthen alt for svært at afmontere pedalerne efter brug. Pointen med FlyPedals var for mig, at jeg lige kunne smutte dem på, når jeg bare lige skulle en lille smuttur hvor cykelsko simpelthen ville være for akavede at stavre rundt i. Og de er sådan set nemme nok at klikke på cyklen – men praktisk taget umulige at afmontere igen uden værktøj. Så man er simpelthen tvunget til at have en tang eller lignende ved hånden for at få dem af cyklen igen… Det går altså ikke! FlyPedals selv lægger op til, at man “bare” skal stille sine pedaler til at slippe ved mindre belastning – men helt ærligt… Skulle man så løsne dem hver gang man skulle bruge sine FlyPedals – og stramme dem igen når man skulle på en “rigtig” cykeltur? Nej, vel!?!
For det andet, så har jeg bare brugt et sæt at mine brugte klamper – og da det er et sæt af “de gule” Shimano’er, så har de en del frigang. Denne fungerer fint når du er i cykelskoene – men føles ubehagelig og utryg når de bruges til normale sko. Her tænker jeg i hvert fald, at man bør anskaffe sig et sæt klamper med minimal frigang, så FlyPedals kan monteres så de sidder fast tilsvarende normale pedaler! Men da jeg allerede følte det for besværligt med afmonteringen, så gad jeg simpelthen ikke investere i nye klamper også.

Alt i alt må jeg sige, at FlyPedals får 10 point for idéen, 6 point for materiale kvalitet – men desværre 03 for praktisk anvendelse. Samlet set ikke noget hit for undertegnede! Til gengæld er FlyPedals på vej i en version 2, som jeg også har valgt at støtte… Fundingen er afsluttet og kommet i mål, så det er kun et spørgsmål om tid før de er i produktion og et sæt bliver sendt til undertegnede. Netop afmonteringen har været et af de steder de har optimeret. Blandt andet er der lavet større huller i pedalerne til at hjælpe på afmontering med de bare næver (ved at man kan få ordentlig fat med hænderne) – men jeg har ærlig talt ikke de store forventninger. Vi afventer og ser!

Skriv en kommentar