Bliz Velo cykelbrille

26. september 2014
Har nu kørt med Briz Velo som cykelbrille i godt en sæson. Så hermed nedfældes et par linjer om mine erfaringer med samme. Da jeg for omkring et år siden begyndte at cykle, blev jeg efter en kortere periode klar over, at en cykelbrille handler om mere end bare at se sej ud. Det handler også om mere end at undgå sol i øjnene. Dette måtte jeg sande - og erkende - efter en del cykelture med tårene trillende ned af kinderne. Tårene skyldtes ikke, at jeg gennemgik en særlig grådlabil periode (jeg sværger). Men når du først har prøvet at sidde halvblind af støv og vind på en nedkørsel med 70 km/t og forsøgt at grave en tordenbille ud af højre øje med den ene hånd... såååå finder man hurtigt ud af, at der er andet og mere til en cykelbrille end man lige umiddelbart regner med. Altså måtte jeg på udkik efter en cykelbrille. *oakley, host host, oakley* Den lette løsning ville selvfølgelig være, at nappe en brille man ved de kører med i prof-feltet. Jeg mener - hvis de er gode nok til et Tour de France, så er de vist også gode nok til Hr. Roligheds lille lørdagsrunde i adstadigt statsmandstempo. Men det ville alligevel næsten være for "nemt", ikke? Så selvom jeg da gerne lige fiskede et par krøllede og forvaskede tusindlapper ud af det nærmeste par hullede havebukser, så er der da mere "udfordring" i at finde et rigtig godt kup. ... Adskillige Google-timer senere ... Bliz Velo! Derpå bestilt på nettet til formedelst kr. 499,-. Bliz er svensk og laver næsten udelukkende sportsbriller. De sponsorerer en hel del skisportsudøvere i Norge og Sverige, heriblandt flere olympiske guldvindere. Så mon ikke en cykelbrille herfra lige kan gå an til mig. Der følger en meget fin opbevaringsæske med til brillen, samt en lille pudseklud. Derudover 2 par ekstra glas/linser i en fin lille stofholder der også passer ind i hylsteret. Altså 3 par linser i alt: Ét sæt klare linser. Ét sæt tonede "solbrille"-linser. Og ét sæt orange linser. Selv kører jeg hovedsageligt med de orange linser, da mit nattesyn/kontrastsyn er så elendigt. Den orange toning fremhæver kontraster, hvilket jeg sætter meget meget stor pris på. De får de bedste anbefalinger herfra! De klare linser bruger jeg kun på relativt mørke dage. Og "Solbrille"-linserne bruger jeg aldrig, da jeg, selv på en solskinsdag, nærmest ender i blinde, hvis jeg pludselig cykler i skygge. Men dette er altså kun på grund af det ovennævnte dårlige nattesyn! Jeg er sikker på, at en normaltseende ingen problemer vil have. Bliz Velo's linser beskytter 100% mod UV stråler (både UVA og UVB). Når Bliz nævner det, så er det jo selvfølgelig fordi det er en god ting. Hidtil har jeg har dog ikke ligget søvnløs om natten af bekymring over UV bestråling af mine øjne. Men nu behøver jeg så i hvert fald heller ikke begynde på det. De er lavet af Polycarbonat, der (ifølge Bliz) er 10 gange mere holdbare end plastic eller glas-linser - og både briller og indpakning er produceret af 100% genbrugsmaterialer. Den lille næsebøjle, som brillen hviler på snydeskaftet med, er lavet i gummi…

70%

lirens

Bliz Velo

Et godt og gennemført produkt til en meget fornuftig pris.

Samlet vurdering

70%

70

Har nu kørt med Briz Velo som cykelbrille i godt en sæson. Så hermed nedfældes et par linjer om mine erfaringer med samme.

Da jeg for omkring et år siden begyndte at cykle, blev jeg efter en kortere periode klar over, at en cykelbrille handler om mere end bare at se sej ud. Det handler også om mere end at undgå sol i øjnene.

Dette måtte jeg sande – og erkende – efter en del cykelture med tårene trillende ned af kinderne.

Tårene skyldtes ikke, at jeg gennemgik en særlig grådlabil periode (jeg sværger). Men når du først har prøvet at sidde halvblind af støv og vind på en nedkørsel med 70 km/t og forsøgt at grave en tordenbille ud af højre øje med den ene hånd… såååå finder man hurtigt ud af, at der er andet og mere til en cykelbrille end man lige umiddelbart regner med.

Altså måtte jeg på udkik efter en cykelbrille. *oakley, host host, oakley*

Den lette løsning ville selvfølgelig være, at nappe en brille man ved de kører med i prof-feltet. Jeg mener – hvis de er gode nok til et Tour de France, så er de vist også gode nok til Hr. Roligheds lille lørdagsrunde i adstadigt statsmandstempo. Men det ville alligevel næsten være for “nemt”, ikke? Så selvom jeg da gerne lige fiskede et par krøllede og forvaskede tusindlapper ud af det nærmeste par hullede havebukser, så er der da mere “udfordring” i at finde et rigtig godt kup.

… Adskillige Google-timer senere … Bliz Velo! Derpå bestilt på nettet til formedelst kr. 499,-.

Bliz er svensk og laver næsten udelukkende sportsbriller. De sponsorerer en hel del skisportsudøvere i Norge og Sverige, heriblandt flere olympiske guldvindere. Så mon ikke en cykelbrille herfra lige kan gå an til mig.

Der følger en meget fin opbevaringsæske med til brillen, samt en lille pudseklud.

WP_20140521_12_54_23_Pro

Derudover 2 par ekstra glas/linser i en fin lille stofholder der også passer ind i hylsteret. Altså 3 par linser i alt: Ét sæt klare linser. Ét sæt tonede “solbrille”-linser. Og ét sæt orange linser.

WP_20140521_12_52_40_Pro

Selv kører jeg hovedsageligt med de orange linser, da mit nattesyn/kontrastsyn er så elendigt. Den orange toning fremhæver kontraster, hvilket jeg sætter meget meget stor pris på. De får de bedste anbefalinger herfra!

WP_20140521_12_51_38_Pro

De klare linser bruger jeg kun på relativt mørke dage. Og “Solbrille”-linserne bruger jeg aldrig, da jeg, selv på en solskinsdag, nærmest ender i blinde, hvis jeg pludselig cykler i skygge. Men dette er altså kun på grund af det ovennævnte dårlige nattesyn! Jeg er sikker på, at en normaltseende ingen problemer vil have.

Bliz Velo’s linser beskytter 100% mod UV stråler (både UVA og UVB). Når Bliz nævner det, så er det jo selvfølgelig fordi det er en god ting. Hidtil har jeg har dog ikke ligget søvnløs om natten af bekymring over UV bestråling af mine øjne. Men nu behøver jeg så i hvert fald heller ikke begynde på det. De er lavet af Polycarbonat, der (ifølge Bliz) er 10 gange mere holdbare end plastic eller glas-linser – og både briller og indpakning er produceret af 100% genbrugsmaterialer.

Den lille næsebøjle, som brillen hviler på snydeskaftet med, er lavet i gummi og er justerbar (kan bøjes frit), så den passer på formodentlig til stort set alle typer næser. Kan indskyde, at min egen er ikke af den mindste slags. Gummimaterialet hjælper med at forhindre brillen i at glide, men vigtigst i forhold til denne problemstilling er nok, at stængerne er i samme gummimateriale og også kan justeres. Til at starte med synes jeg faktisk, at jeg døjede lidt med at brillen godt kunne kravle en lille smule ned ad næsen efter nogen tid. Ikke meget, men bare nogle milimeter. Men nok til, at man fik trang til liiiige at skulle skubbe den på plads. Men efter at jeg fik bøjet og justeret stængerne rigtigt ved ørene, så har jeg ikke længere dette problem. Nu sidder de uden problemer perfekt i timevis.

WP_20140521_12_51_14_Pro

Der er fin udluftning bag glassene under cykling og dermed ingen problemer med dug, så længe der er fremdrift. Men stopper jeg for en punktering efter at have givet lidt gas, så dugger de hurtigt til. Hvorvidt dette er helt forventeligt og om jeg vil opleve det samme med den dyre Oakley model skal jeg ikke kunne sige. Men irriterende er det dæleme! Heldigvis punterer jeg sjældent (7-9-13). Har forsøgt, at pudse glassene i opvaskemiddel, men det har ikke umiddelbart gjort nogen afgørende forskel.

Alt i alt mener jeg, at Bliz Velo er et godt og gennemført produkt til en meget fornuftig pris i forhold til hvad du får: Nemlig en god cykelbrille der gør hvad den skal ganske fint, plus medfølgende ekstra linser, pudseklud og opbevaringsæske.

Skriv en kommentar